Enten

De enting

Is vaccineren van honden echt noodzakelijk ?
Het antwoord is JA. Door te vaccineren voorkomen we veel (vaak dodelijke) ziekten bij onze huisdieren. Vandaag de dag hebben we ziekten als hondenziekte en hondsdolheid (rabiës) goed onder controle. Als we zouden stoppen met vaccineren dan is het slechts een kwestie van tijd voordat deze ziekten weer de kop op steken.
Om een dier te vaccineren moet het volledig gezond zijn. Daarom is vaccineren in combinatie met een gezondheidscontrole erg belangrijk. Tijdens deze controle wordt uw huisdier helemaal nagekeken en worden eventuele problemen vroegtijdig opgespoord.
Vaccineren is niet ‘zomaar een prikje’. Uw dierenarts zal bekijken welke vaccinaties specifiek voor uw hond nodig zijn. Deze keuze hangt af van diverse omstandigheden van uw dier, of het dier naar het buitenland gaat of naar een pension gaat, ect.
** kijk hier voor de laatste invoer regels voor vakantie met uw hond in het buitenland.
De eerste enting van een pup vindt meestal plaats bij de fokker, als de pup 6 weken oud is. Op 9 weken en 12 weken leeftijd moet de pup nogmaals gevaccineerd worden. Daarna moet de hond alleen jaarlijks nog geent worden.