Tandheelkunde

Een duidelijk verschil tussen de tandheelkunde bij de mens en de tandheelkunde bij hond of kat is dat een tandheelkundig onderzoek bij de mens meestal eenvoudig is en dat dit bij hond of kat eerder een uitzondering is. Opdrachten zoals “Kunt u uw mond iets verder opendoen?” of het bevrijdende “Spoelt u maar” worden door de mens misschien wel met wat angst maar toch zonder tegenwerpingen opgevolgd. Voor hond en kat geldt dat niet.
De dierenarts of zijn assistente kan wel door middel van een eenvoudig onderzoek “de bovenlip een beetje optillen kan al voldoende zijn” vaststellen dat het gebit en/of het tandvlees een goed mondheelkundig onderzoek nodig heeft.
Een goed onderzoek van het gebit kan alleen gebeuren als de patiënt gesedeerd is.

Voor dieren met gebitsproblemen beschiken wij over uitgebreiden tandheelkundige apparatuur

Een Unit voor ultrasoon tandsteen verwijderen, boren en polijsten.

Dentale rontgen
Een röntgenapparaat speciaal voor het gebit van uw huisdier. Dit betekent een grote vooruitgang voor het onderzoeken en behandelen van gebitsproblemen.
Op deze wijze kunnen wij op een snelle en efficiënte manier de tand en zijn wortel beoordelen en een gefundeerde beslissing nemen of een tand al dan niet getrokken moet worden. Ook de kaak zelf kan mooi in beeld gebracht worden, bv. zinvol bij fracturen of bij tumoren.