Gebit

Het gebit

Bij de geboorte hebben pups nog geen tanden en kiezen.
Het melkgebit komt in de tweede levensweek door. Deze tijdelijke tanden en kiezen zijn kleiner en zachter dan het blijvende gebit. Vanaf de leeftijd van 3 maanden begint het wisselen en wordt het melkgebit vervangen door het blijvende gebit. Soms verloopt het wisselen niet goed en blijven melktanden achter. Het is daarom verstandig het gebit na het wisselen, zo rond de 6 á 7 maanden, door uw dierenarts te laten controleren.
Een gezonde mondholte is van invloed op de algehele gezondheid van uw huisdier.
Het tandvlees is voorzien van een dicht netwerk van kleine bloedvaatjes. In geval van tandvleesontsteking kunnen de bacteriën via het tandvlees in de bloedbaan terecht komen. Vervolgens kunnen zij elders in het lichaam ontstekingen veroorzaken, zoals in het hart, de lever en de nieren.

hond_gebitHoe kunt u gebitsproblemen voorkomen?
Door dagelijks de tanden van uw huisdier te poetsen wordt ophoping van tandplaque en daarmee vorming van tandsteen tegengegaan. Tandenpoetsen is de beste manier om tandvleesontsteking te voorkomen.

Daarnaast kunnen speciale dieetvoeding en gebitsverzorgende kauwproducten een belangrijke bijdrage leveren aan het gezond houden van het gebit.