Aanschaf kitten

U wilt een kitten kopen, wat nu?
Voordat u een kat aanschaft is het belangrijk dat u stil staat bij de gevolgen voor u, uw gezin en de kat zelf.
Zoals uw huis, is dat geschikt voor een kat, of wilt u de kat ook buiten laten?
En bedenk dat een kat met gemak ouder dan 12 jaar wordt.
Wat doet u met hem als u op vakantie gaat?
Kortom, denkt u er goed over na voordat u een dier neemt.
Als u zeker weet dat u een kat wilt, is het volgende punt ” waar haalt u de kat vandaan”. Is dit bij de buren, via internet, een boer of toch het asiel.

Bedenk wel: de eerste indruk van het gedrag is belangrijk. Als een kitten schuwheid en angst vertoont, is er een grote kans dat het daar nooit helemaal vanaf komt. Deze katten zijn de rest van hun leven schrikachtig en leven meestal hun eigen leven. Dit zie je soms bij katten van de boerderij of uit een asiel.
Deze katten hebben tijdens hun socialisatie periode te weinig contact gehad met mensen en soortgenootjes.

De periode bij de fokker is dus ook van groot belang bij het ontwikkelen van sociaal gedrag naar andere katten. De kittens spelen tenslotte met elkaar en met de moeder en oefenen daarmee veelal het jachtgedrag voor later. Ze leren natuurlijk ook sociaal te zijn, doordat ze leren hoe hard ze kunnen bijten en slaan met hun poten maar, vooral hoe ze dit zachtjes kunnen doen en wat het effect is als ze het te hard doen. Dit laatste is van belang omdat als ze niet geleerd hebben wanneer ze te hard bijten, ze deze remming op het harde bijten dus niet leren..