Verzekeren

Verzekeren

VERANTWOORD HUISDIERENBEZIT, EEN ZIEKTEKOSTENVERZEKERING HOORT ERBIJ
Het hebben van een huisdier betekent ook verantwoordelijk zijn voor een goede verzorging. En dat betekent meer dan goede voeding of een mooie mand. Een goede verzorging betekent ook dat u financieel voorbereid bent op de kosten van onvoorziene medische behandelingen. Ook uw hond of kat kan een ongeluk krijgen of ernstig ziek worden. Gelukkig is de diergeneeskunde in Nederland op een zodanig peil dat de dierenarts veelal uw huisdier weer kan genezen. De kosten hiervan kunnen echter behoorlijk oplopen. Een rekening van een paar honderd euro is dan eerder regel dan uitzondering. Op zich geen punt, maar u moet dan wel financieel in staat zijn om deze kosten op dat (onverwachte) moment te kunnen betalen.
Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor uw dier. Een prettige zekerheid.
Misschien weet u het al of nog beter, misschien heeft u er al een afgesloten voor uw hond of kat: het is namelijk mogelijk om voor uw dier een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Bijna alle medische kosten ten gevolge van een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Vergelijkbaar met de humane verzekeringen zijn er ook bij de verzekering voor dieren beperkingen en uitzonderingen. Deze zijn echter zeer redelijk en staan duidelijk vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel cq. niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Wel/niet verzekeren? Bij wie verzekeren?
De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeringen, moet u zelf maken. In algemene zin is het zo dat als u geen spaarpotje heeft waaruit u de kosten van de medische behandeling kunt (wilt?) betalen, het verstandig is om uw hond te verzekeren. Er zijn in Nederland een paar aanbieders, bijvoorbeeld Ohra (www.ohra.nl/huisdierenverzekering). Ohra is een onderdeel van Nationale-Nederlanden en heeft zich de afgelopen jaren laten zien als een betrouwbare maatschappij met heldere voorwaarden en een goede premie. Helaas is het zo dat er ook aanbieders zijn die het minder nauw nemen. Informeert u ook eens bij andere hondeneigenaren en bij ons, uw dierenartspraktijk, naar de ervaringen.

Kosten van een verzekering.
De kosten van een verzekering zijn bij orha afhankelijk van de leeftijd en het ras van uw hond of kat. En natuurlijk welke dekking u kiest. Ter indicatie kunt u op de site van orha een vrijblijvende premieberekening maken, een offerte aanvragen of direct een polis afsluiten. U weet dan precies waar u aan toe bent. Overigens is het altijd zo dat u de polis en de polisvoorwaarden 14 dagen vrijblijvend op zicht krijgt. U kunt het dan rustig nalezen. Bevalt de polis u niet, dan stuurt u deze binnen 14 dagen retour en wordt de verzekering zonder kosten beëindigd.

Tot slot.
Uw dier is voor zijn verzorging afhankelijk van de mens. Gelukkig worden in Nederland de honden en katten over het algemeen goed verzorgd. En zo hoort het ook. De eigenaar moet zich ervan bewust zijn dat hij verantwoordelijk is voor het welzijn van zijn huisdier. Financieel voorbereid zijn op de kosten van een onvoorziene medische behandeling hoort daar ook bij. Dat kan door het afsluiten van een goede ongevallen- en ziektekostenverzekering.