In onze praktijk voeren wij diverse operaties uit

  • Algemene chirurgie

  • Sterilisatie/castratie

  • Tumor chirurgie

  • Trauma chirurgie

  • Oogheelkundige ingrepen

Uw dier moet onder narcose ….

U heeft met ons een afspraak gemaakt voor een ingreep bij uw dier. Of dit nu voor een ingewikkelde buikoperatie of een gebitssanering is, uw dier moet hiervoor onder narcose gebracht worden.

Een goede voorbereiding voor een ingreep onder narcose begint bij u thuis. De dag vóór de narcose mag uw dier vanaf 18.00 uur geen eten meer hebben, wel drinken.
Dit geldt niet voor konijnen en knaagdieren.
De volgende morgen kunt u uw dier op het afgesproken tijdstip brengen. Honden s.v.p. van tevoren goed uitlaten!

Als u uw huisdier bij ons achterlaat doet u dat in de (terechte) veronderstelling dat hij/zij omringd wordt door de beste mogelijke medische zorg. Daarom wordt in ieder geval altijd voor de narcose een lichamelijk onderzoek gedaan, waar met name wordt gelet op het hart en de longen. Een lichamelijk onderzoek brengt echter niet altijd alle mogelijke problemen aan het licht en dan kan er in overleg met de eigenaar besloten worden om eerst een bloedonderzoek te doen. Als alles in orde is, kunnen wij uw dier met een gerust hart onder narcose brengen en aan de ingreep beginnen.

Na afloop van de ingreep heeft uw dier tijd nodig om uit te slapen . Wij zullen u bellen zodra uw dier naar huis mag. Normaal gesproken gaan onze patiënten op dezelfde dag al weer naar huis. Wij zijn van mening dat een dier zich in z’n eigen omgeving het prettigst voelt, en dat het dier het snelst kan herstellen. Voor die gevallen waarin het niet verantwoord is dat een dier naar huis gaat, hebben we een opname. Bij het ophalen van uw huisdier krijgt u aanwijzingen voor de nabehandeling.